Zo wordt de leukste kringloopwinkel in Alkmaar in de volksmond genoemd. Elke maandag, woensdag en eerste zaterdag van de maand staan heel veel vrijwilligers in hun eigen ‘winkeltje’ waar ze zorg dragen voor de verkoop van heel veel ingebrachte spullen. Het wordt wel de leukste collectebus genoemd, want alle opbrengst gaat naar projecten over de hele wereld.

1 van de projecten waarvan zij de allereerste sponsor zijn geweest is Apex Kindergarten.

Toevallig daar rondlopend, na een reis naar Uganda met in ons achterhoofd de droom van Caphas en Edith (een eigen kindergarten in de community), wees iemand op de mogelijkheid om hier een aanvraag te doen voor een project. Daar was het begin en Caphas schreef een plan, maakte een begroting en de aanvraag werd goedgekeurd!

Het begin van Apex was geboren.

Nu na 2 jaar en nogmaals een donatie afgelopen jaar, was dit een prachtige aanleiding voor Caphas om tijdens zijn bezoek aan Holland de mensen van ‘de kook’ persoonlijk te ontmoeten en bedanken.

Het werd een hartverwarmende ontmoeting. Dirk Felthuis, contactpersoon voor dit project kon niet wachten tot Caphas dan eindelijk kwam om van hem de verhalen en ontwikkelingen te horen.

Een tafel werd geregeld, koffie gebracht en Caphas en Dirk hadden de mooiste gesprekken samen.

Foto’s werden bekeken van de bouw van de school.

Dirk vertelde over de winkel en alle vrijwilligers en de vele projecten die al sinds bijna 50 jaar door stichting k.o.o.k. zijn gesteund. Trots als een pauw, beide mannen met hun eigen project! Het was een feest om ze te zien genieten samen. Daarna ging Dirk met Caphas een ronde langs alle afdelingen en introduceerde Caphas en het project Apex, dat mede dankzij al deze vrijwilligers van de grond is gekomen.

Het feit dat Caphas helemaal uit Uganda dit aan hen persoonlijk kwam laten zien vond iedereen erg waardevol.

De passie van Caphas en Dirk maakte iedereen enthousiast.

En de vrijwilligers hebben na afloop nog kunnen genieten, van de tractatie die Caphas had meegenomen. Want zoals Dirk zei: “Ga jij maar zelf rond Caphas met foto’s en verhalen, die cake is niet zo belangrijk”.

Wat een prachtige herinnering dit bezoek!!