Vorig jaar is de keuken al een keer aangepast. De oude keuken had geen afvoer voor de rook naar buiten en dit was gewoon niet te doen. Deze verandering was al een goede verbetering. Er wordt in de keuken gekookt voor 340 kinderen en de leerkrachten. De kinderen krijgen ontbijt en lunch op school.

Dit jaar, januari 2018, heeft Annet geholpen in de keuken. De situatie was nog steeds zeer onveilig. Er stond een pan op 3 keer 3 stenen hoog en daar werd in gekookt. Tijdens het roeren begon de pan te kantelen.. Dit was niet goed en vooral niet veilig.

Na terugkomst in Nederland lag zij er een nacht van wakker en heeft Annet contact opgenomen met Caphas en een plan gemaakt. De aannemer kreeg de opdracht een grote stoof te bouwen waar de pannen invallen. De stoof werd gebouwd in een werkplaats en vervoerd in een vrachtwagen naar de keuken. Uiteindelijk bleek de keuken te klein voor de stoof. Er was geen werkruimte meer over om te koken. De keuken is toen vergroot en het resultaat is boven verwachting geworden. Volgende week wordt de keuken in gebruik genomen en kunnen de koks op een veilige manier koken.

Is deze nieuwe keuken geen plaatje?