Net terug uit Kinoni.

Anderhalf jaar geleden was ik aanwezig bij  de opening van APEX kleuterschool in Kinoni. Terug in Nederland werd ik door middel van foto’s en filmpjes op de hoogte gehouden van alle activiteiten en ontwikkelingen  van de school. Deze zomer was het tijd om terug te gaan en de school met eigen ogen te gaan belijken en te beleven. Samen met Wietske ben ik vier weken in Uganda geweest.

Het is geweldig wat er is gebeurd . De school is enorm uitgebreid. Van een kleuterschool met drie klassen is de school op weg om een volledige basisschool te worden. Inmiddels zijn er 18 leerkrachten in dienst die bijna allemaal in een huisje bij de school wonen. Er zijn twee slaapzalen voor totaal 60 kinderen. Er rijden elke dag 4 schoolbusje om de kinderen die ver in de gemeenschap wonen te halen en weer veilig thuis te brengen. De keuken is prachtig en functioneel en de koks zijn er enorm blij mee. Er wordt op dit moment  met man en macht gewerkt om de basisschool t/m klas 7 compleet te maken.

De sfeer op school is gezellig. Wij  troffen blije en hardwerkende kinderen en leerkrachten aan. Naast onze eigen bagage hadden wij deze reis twee rolstoelen mee. Deze waren bestemd voor Julia. Een meisje dat niet kan lopen en niet naar school kon.( in een eerder verslag is te lezen over de actie die gehouden is voor Julia). Met Julia en nog een jongetje met een lichamelijk ongemak zijn wij naar het ziekenhuis gegaan. Beiden konden geholpen worden. Julia staat onder behandeling van een fysiotherapeut en door intensieve oefeningen en aanpassingen is de kans groot dat zij kan leren lopen. Dankzij de actie kan ook  haar schoolgeld  betaald worden. Julia vindt het geweldig op school. Tonney is inmiddels succesvol geopereerd . Wat een geluk!

Wij bezochten diverse sponsorkinderen. De  dankbaarheid van de ouders/opvoeders was groot. Anders hadden deze kinderen  thuis gezeten en niet naar school kunnen gaan.

De keuken hebben we opgevrolijkt met  bekende tekeningen uit het boek van Rupsje Nooitgenoeg.

Met de oudste 4 klassen van de school hebben wij een sponsorloop gehouden. Wat een enthousiasme. Totaal werd er 75 euro verdiend. Voor elke klas twee leren ballen en een springtouw.

De periode werd afgesloten met een ouderdag. De ouders/opvoeders kwamen het werk en de rapporten van het tweede trimester ophalen. 24 september gaat de school weer open voor de start van het laatste trimester van dit schooljaar.

Wat zijn ze goed bezig in Kinoni.

Carlien          

Vorige

KinoniKids heeft een ANBI status.

Volgende

KinoniKids bestaat 1 jaar!

 1. Marion

  Mooi om te lezen dat het super goed gaat!
  Geweldig dat de rolstoelen gelukt zijn en de kinderen deel uit kunnen maken van school ! Er is al zoveel gebeurd in Kinoni sinds 2009

 2. Nice that teacher Carlien and Wietske visited Apex and spent four valuable weeks in Kinoni. Ladies, your efforts were for a good cause. Tony who was operated is very well now. Julia is proud to be in school, the children and chefs enjoy the kitchen with the drawings of a hungry caterpillar.
  I hope Julia can walk.
  This will be a miracle in Kinoni. Applause to Kinoni kids.

 3. Jessica

  Wat super om te lezen dat het zo goed gaat! Er gebeurd veel, mede dankzij jullie!! Goed bezig, top!

  Het gaat steeds meer kriebelen om zelf ook weer eens terug te gaan!

Geef een reactie

Copyright © 2022 Kinonikids