Bezoek Apex School Kinoni januari 2019

Vorig jaar toen Caphas in Nederland was, vroeg hij mij of ik zin had om naar Oeganda te komen om een aantal workshops te geven aan zijn team.

Januari 2019 was het dan zover. Na een warm welkom door de familie Mugabi ging ik met hulp van Annet aan de slag op school. De leerkrachten hadden aangegeven wat meer te willen weten over de veiligheid rond kinderen. Aan dit onderwerp hebben we veel aandacht besteed. Ook hebben we geoefend met het geven van positieve feedback. Ze leerden het geven van tops aan elkaar en daarna het geven van een tip. Verder is een workshop gegeven rondom lezen. Er zijn boekjes aangeschaft die in een grote kist zijn opgeborgen en er is een lees coördinator aangesteld die over de boeken gaat. Samen met de leraren is gekeken hoe we de boekjes het beste konden inzetten in de klas.

Naast het geven van de workshops hebben we hard gewerkt om alle lieve cadeautjes van de sponsoren bij de juiste kinderen te brengen. Een aantal gezinnen hebben we thuis bezocht. Helaas gaat nog maar 40% van de Oegandese kinderen naar school. Voor veel mensen is school te duur. Wel fijn dat Kinonikids nu al 53 kinderen kan helpen om naar school te gaan en hopelijk komen er nog wat nieuwe sponsors bij. Het was hartverwarmend om te zien hoe de mensen van Apex team zich inzetten om de kinderen een gelukkige tijd te geven op school. Alle complimenten, ook aan de dames in de keuken, de charmante guards en de lieve drivers van de bussen.

Ik heb een heerlijke tijd gehad in Kinoni.

Corné Sandén