Update bouw school APEX

Tweede gedeelte van de basisschool is kostschool gedeelte.
Derde gedeelte van de basisschool, groep 3,4,5

Het tweede gedeelte van de school is kostschool geworden. Dit betekent dat in alle lokalen bedden zijn geplaatst. Er slapen op dit moment 160 kinderen op school. Het derde gedeelte is inmiddels ook in gebruik genomen. 2 eerste klassen twee tweede klassen 2, 1 derde klas en 1 vierde klas. Het vierde gedeelte van de school moet nog gebouwd worden. Daar zijn nog geen financiẽle middelen voor. We zijn hard op zoek naar sponsors die de school willen ondersteunen, zodat de kinderen volgend jaar door kunnen stromen naar de vijfde klas.

Leerkrachtenhuis

Begin december 2018 kregen we het bericht dat de leerkrachten per direct de huisjes, die gehuurd werden door de school, moesten verlaten. Er was een koffieboer die dubbele huur wilde betalen. De arbeiders die de koffiebonen moesten oogsten hadden onderdak nodig. Zo kwamen de leerkrachten van het ene op het andere moment op straat te staan.

Dit verhaal ventileerden we onder de vrienden. Er was een vriend die het grootste gedeelte van de bouw van de leerkrachtenhuisjes wilde betalen. De rest werd betaald door andere sponsors. Dus per direct werd er gestart met de bouw.

Tijdens het verblijf daar van Annet en vrienden werd er nog gewerkt om de huisjes klaar te krijgen.

De huisjes werden officieel geopend tijdens het verblijf van Annet. De leerkrachten hebben met elkaar een naam bedacht: PARADISE STRAAT

Middag voor de sponsorkinderen

Dit jaar hebben we een sponsormiddag gehouden voor de sponsorkinderen op school. De kinderen kregen allemaal een tasje met wat kleding en een cadeautje erin. Ze hebben voor de sponsors een tekening gemaakt en kregen allemaal een flesje fris. Dit krijgen ze nooit. Dat was echt FEEST, heel bijzonder. Daarna zijn we met alle kinderen het veld opgegaan, touwtje springen, ballen en muziek maken.

Bedankt namens alle kinderen voor de leuke cadeautjes. Voor de kinderen heel speciaal.

Laptops

Van sponsors hebben we, naar aanleiding van onze vraag of er mensen een gebruikte laptop hadden, 10 laptops gekregen. TOP!! Er is een ruimte ingericht met bureautjes waar ze deze laptops veilig in kunnen zetten.

Julia

Zoals jullie in vorige verslagen hebben kunnen lezen wordt Julia gesponsord door de mytylschool in Bergen. Julia heeft een lichamelijke beperking en maakt gebruik van een rolstoeltje.

Dit jaar zijn we met moeder meeggegaan naar de fysiotherapeut. Het is erg mooi om te zien hoe Julia zich ontwikkelt, ze loopt door de loopbrug heen, loopt een trapje op en af en in de klas maakt ze zelf de transfer van rolstoel naar stoel. Thuis hebben ze naast het huis een loopbrug gemaakt waar Julia ook oefent. Twee keer daags staat ze thuis een uurtje in de statafel.

Ja,……..het zou zo maar kunnen zijn dat ze over een jaar zelfstandig kan lopen. Wat is het leven voor haar veranderd….. van een somber meisje zittend op een mat naar een blij meisje dat iedere dag met plezier naar school gaat. Ze komt nu in contact met anderen kinderen en heeft een toekomst, omdat ze naar school kan gaan.

Wij willen alle sponsors bedanken die een kind sponsoren. U maakt werkelijk het verschil!

Kerstmarkt in Leimuiden

Op 15 december, de koudste dag van het jaar, stond het bestuur op de kerstmarkt met een kraam. We verkochten zelfgemaakte vogelhuisjes, kerstboompjes, Afrikaanse kettingen, armbandjes, wenskaarten etc.. Onze kraam werd druk bezocht ondanks de kou. Arnold bracht hete koffie en glủhwein, zo konden we het wel volhouden. Veel mensen waren geїnteresseerd in ons project. We hebben een mooi bedrag opgehaald dat we gebruikt hebben voor de bouw van de lerarenhuisjes. Graag zien we jullie weer op de volgende kerstmarkt in Leimuiden.

Vervoer naar school en weer naar huis.

De kinderen die te ver weg wonen van school worden opgehaald met een busje en na schooltijd weer thuis gebracht. De busjes die nodig zijn voor het vervoer worden gehuurd. Ouders/verzorgers betalen voor het vervoer. De benzineprijs is gelijkwaardig aan Nederland. De bus moet na ieder schooltermijn voor onderhoud. De ouders/verzorgers van de sponsorkinderen zijn niet in staat om een bijdrage te leveren voor vervoer. In overleg met het bestuur van de school is er besloten om te kijken of er financieel een bijdrage kan komen voor de aanschaf van een eigen bus.

De stichting is op zoek gegaan naar sponsors. We hebben contact gezocht met de organisatie Wilde Ganzen. Met hen hebben we een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Dit betekent dat de stichting tweederde deel van de aanschaf van een bus bij elkaar moet zien te krijgen door het vinden van sponsors. Wilde Ganzen legt dan een derde deel bij.

Brandblussers en oefening

Annet hoorde van Caphas dat er brand was uitgebroken in een school 20 kilometer bij Kinoni vandaan. Er zijn een aantal kinderen bij deze brand omgekomen. Nu werd ons weer eens duidelijk hoe belangrijk het is dat de school brandveilig moet zijn.

Er is een sponsor gevonden die zich dit lot heeft aangetrokken en vond dat de school voorzien moest worden van brandblussers. Inmiddels zijn er brandblussers geplaatst op diverse plaatsen. Er is een brandoefening geweest voor leerkrachten en de kostschoolkinderen.

Wist u dat…….

 • We een nieuw bestuurslid hebben aangesteld.
  Theo Mollers zijn naam is en de funktie van penningmeester heeft. Wij heeeel blij zijn met hem zijn.
 • De stichting inmiddels 57 sponsors heeft die kinderen ondersteunen bij het betalen van schoolgeld.
 • De actie bedden en bureaus een groot succes was.
 • Wij nog geld over hadden om andere middelen aan te schaffen, waaronder 10 matrasbeschermers, vuilnisbakken en leesboeken.
 • Ton, Dirk, Corne en Annet een hele leuke tijd hebben gehad in Kinoni. We hebben veel kunnen en mogen doen in en om de school.
 • Wij een goede doelenmarkt bezocht hebben in Hilversum op het Roland Holst college.
 • 6 groepjes kinderen hebben zich ingezet voor onze stichting en een groot bedrag bij elkaar gespaard voor bedden en bureaus. Er is nog een restbedrag dat besteed wordt voor de aanschaf van een bus.
 • Corne een leesworkshop heeft gegeven aan de leerkrachten van de school.
 • Ton een reisverslag heeft geschreven over zijn belevenissen in Kinoni. U dit kunt lezen op de website.

VEEL LEESPLEZIER

WEEBALE NNYO Hartelijk bedankt

Vriendelijke groeten,
Carlien, Carla , Theo en Annet