Bezoek aan Kinoni

In september zijn Arnold, Annet en Carlien naar Kinoni afgereisd om de ontwikkelingen op de APEX school met eigen ogen te aanschouwen. Na een hartelijk welkom door de leerkrachten werden we rondgeleid. Wat een werk was er verzet. De nieuwe afdeling voor klas 5 t/m 7 was al in een zeer vergevorderd stadium.

In de klassen 1 t/m 4 werd er hard gewerkt en zagen wij de kinderen en de leerkrachten met veel plezier aan het werk. Ook de kleuterafdeling zag er prima uit en werd er volop geleerd. Kinderen zijn op dit moment examens aan het maken voor de ouderdag op 19 oktober.

Julia, voor de meesten bekend uit de vorige verslagen, is een meisje die vorig jaar naar school kwam in de rolstoel. Zij liep nu met krukken zelfstandig naar de schoolbus. Wat geweldig!!

De slaapzalen zagen er goed georganiseerd en hygiënisch uit. In elke zaal slapen 70 kinderen die worden begeleid door één matron. Er zijn 3 slaapzalen. In het weekend dragen de kinderen speciale kleding en kunnen de matrons de was doen. Over het hek hangen meer dan 200 uniformen te drogen die zij met de hand hebben gewassen. Best een uitdaging in de regentijd.

Bakkerij

Bij de school is een bakkerij gekomen. Elke dag wordt er voor de kinderen brood of koekjes gebakken. Dat is een traktatie voor de kinderen. De meeste kinderen krijgen dat thuis niet. Twee mensen zijn de hele dag werkzaam in de bakkerij.

Voortgang school

Er is hard gewerkt door de lokale bouwvakkers. In zeer korte tijd zijn er 7 lokalen gebouwd. Ze zijn nu in de afrondende fase. Daarna kan de schilder aan de slag. Vrolijke kleuren worden er gebruikt. In januari zal dit gebouw geopend worden. Klas 5 t/m 7 zal hier les krijgen. Er is ook één lokaal voor de kinderen met een beperking gereserveerd. In deze klas komen 10 kinderen met een beperking. We zijn hard bezig met de voorbereiding hiervan. Ouders en leerkrachten moeten voorgelicht worden. Er moeten kinderen geselecteerd worden en er zal een speciale leerkracht aangenomen worden. In Oeganda worden kinderen met een beperking nog vaak weggestopt in en achter de huizen. Mensen schamen zich en er zijn er velen die denken dat het een besmettelijke ziekte is. We proberen, door deze kinderen op school te laten komen, meer begrip te kweken voor deze vergeten groep. Gelukkig zien de mensen van APEX hier ook het belang van in.

Sponsoring kinderen

Wij zijn blij met alle nieuwe sponsors. Dit jaar hebben we er 18 nieuwe sponsors bij. Wat geweldig! Door de huisbezoeken bij deze kinderen hebben wij gezien dat het hard nodig is om deze kinderen een kans te geven. Wat een armoede troffen wij aan maar wat een blijdschap om naar school te mogen. Ook de cadeautjes werden ontzettend gewaardeerd.

De komende periode kijken we uit naar nieuwe sponsors voor de kinderen met een beperking. Kijkt u met ons mee. Voor informatie kunt u mailen naar info@kinonikids.nl.

2 jarig bestaan van Stichting KinoniKids

Tijdens het verblijf van Carlien, Annet en Arnold in Kinoni hebben we ons 2 jarig jubileum gevierd. In Massaka werd een lekkere taart gekocht en samen met Caphas en Edith werd dit jubileum gevierd. We zijn ontzettend trots op al het werk wat er in de afgelopen jaren is verzet.

Alle mensen die ons hierbij hebben ondersteund in wat voor vorm dan ook, willen we hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Bezoek van Joke en Rick aan APEX juni 2019

Joke en Rick sponsoren een tweeling die naar de APEX school gaan. Zij hadden een wens om deze kinderen te bezoeken. Zij hebben de daad bij het woord gevoegd en hebben de tweeling bezocht op school, ze hadden ballen en springtouwen mee voor de kinderen. Zij werden hartelijk ontvangen door Caphas en Edith en zijn met hen op huisbezoek geweest bij de tweeling. Joke en Rick hebben een bijdrage geleverd aan de watertank die geplaatst is bij de leerkrachten huisjes.
Namens de leerkrachten hartelijk bedankt daarvoor!

Pruimenactie van Roy

Roy, een jongen met een verstandelijke beperking, hield voor de KinoniKids een actie. Alle pruimen die uit de boom kwamen verkocht hij in zijn kraampje in Vriezekoop. Van de valpruimen maakte de buurvrouw jam. Van de opbrengst zijn leesboekjes gekocht.

Wat een mooie actie Roy!

Kerstmarkt

Ook dit jaar staan wij weer op de kerstmarkt in Leimuiden. Kom bij onze kraam kijken, want er zijn leuke dingen te koop. De opbrengst is bestemd voor onze stichting. Wij zien u graag bij onze kraam op 14 december.

Wist u dat:

* Er een mooi verslag is geschreven door Carlien die momenteel nog in Oeganda verblijft en daar van alles meemaakt.
* Dit verslag op onze website en op onze facebookpagina staat.
* Dat APEX een echt voetbalveld krijgt en het gras al ingezaaid is.
* Wij GS1 willen bedanken voor de laptops die wij van hen hebben ontvangen.
* Wist u dat Annet zelf in de rolstoel heeft gezeten tijdens de vlucht naar Oeganda!
* Dat wij 14 december op de kerstmarkt staan in Leimuiden, we zien u graag bij onze kraam.
* Wij weer een actie hebben voor de aanschaf van een waterpomp.
* Dat we op de goede doelen markt hebben gestaan in het Roland Holst College in Hilversum.
* Dat Annet, Carla en Mirte (dochter van Annet) in januari 2020 naar Kinoni gaan.