De wereld staat door het coronavirus op zijn kop. In Oeganda doen ze er van alles aan om het zoveel mogelijk buiten de grenzen te houden. Dit gaat gepaard met zeer strenge maatregelen. Hierdoor lopen veel mensen hun inkomsten mis. Geen geld geen eten. Dit geldt ook voor de kwetsbare leerlingen op APEX. Zij moeten de maaltijden op school missen en ook thuis is er niet veel. Caphas sprak zijn grote zorgen uit. Wij zijn gelijk een actie gestart. Dankzij veel betrokken mensen bij Stichting KinoniKids is er binnen korte tijd een enorm bedrag binnengekomen. Caphas is in Kinoni gelijk gaan handelen en heeft een voedseldistributie op touw gezet. 158 arme gezinnen hebben meel, rijst en bananen gekregen om de komende 4-6 weken door te komen. Op diverse boda’s (brommers) is het voedsel naar de gezinnen gebracht. GEWELDIG! Iedereen die gedoneerd heeft ontzettend bedankt. Er wordt nog dagelijks aangeklopt door mensen die nauwelijks te eten hebben. Steun blijft welkom en kan nog altijd gegeven worden.

Namens de gezinnen in Kinoni ontzettend bedankt en voor iedereen veel sterkte in deze verwarrende en heftige tijd.