Waterpomp

Door donaties van verschillende sponsors hebben we het bedrag bereikt om een pomp te kunnen aanschaffen en deze te laten plaatsen in Kinoni. Dit project is in samenwerking met Wilde Ganzen tot stand gekomen.

De pomp wordt in de maand november geplaatst zodat het personeel en de kinderen van Apex hier gebruik van kunnen maken als de school in januari weer open gaat. Er worden drie proefboringen gedaan om de beste plaats te bepalen. Op 100 meter in de grond wordt de put gegraven/geboord. De pomp zal minimaal 50 jaar mee gaan en kan tot 20.000 liter water per dag leveren. Er kunnen per dag 600 tot 800 mensen gebruik maken van de pomp.

3 jarig bestaan van Stichting KinoniKids.

13 oktober bestond de stichting 3 jaar. Helaas hebben we dit vanwege de corona niet kunnen vieren. Zodra dit mogelijk is gaan we dit alsnog doen. Wij vinden het wel een feestje waard.
Het was een bijzonder jaar i.v.m. het coronavirus. We zijn ontzettend trots op al het werk dat er in de afgelopen jaren is verzet.

Breien voor KinoniKids

Annie de Rijk, de moeder van Annet, 89 jaar oud breit kindermutsen. De opbrengst is bestemd voor de school APEX in Kinoni. Heeft u ook interesse in een muts voor uw kind of kleinkind laat het Annet weten. ([email protected]). Kleur van de muts gaat in overleg. De kosten zijn €7,50 euro inclusief materiaal.

Slaapzalen van Apex

De slaapzaal is inmiddels klaar voor de meisjes. Er kunnen 100 meisjes blijven slapen. Het eerste gebouwde gedeelte van de basisschool is slaapzaal geworden voor de jongens. Dit is al een jaar in gebruik genomen.
Nu de eisen voor de slaapzalen, door de corona maatregelen, aangescherpt zijn kunnen er veel minder kinderen blijven slapen. In de stapelbedden…drie bedden boven elkaar mogen nu maar 2 kinderen slapen en de afstand tussen de bedden moet veel groter worden. Er moeten aanpassingen gedaan worden.
De wens is om op korte termijn een nieuwe slaapzaal te bouwen voor de jongens. De slaapzaal waar ze nu in slapen kan dan weer gebruikt worden voor klassen. In de klassen mogen ook minder leerlingen zitten.
Dit is een nieuw doel en de Kinonikids gaat op zoek naar sponsors die Apex financieel willen ondersteunen om deze wens te kunnen realiseren. Ideeën voor sponsors zijn welkom… We horen graag van u.

Kerstmarkt

Helaas gaat de kerstmarkt dit jaar niet door. We zijn in januari naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda, geweest en hebben daar kerstmannetjes en nog een aantal engeltjes gekocht. Alles is handgemaakt.

Heeft u belangstelling stuur een mailtje naar Carla ([email protected])
De engeltjes kosten €7,50.
De kerstmannetjes €4,00.
Er zijn ook nog vogelhuisjes en borrelplanken te koop.
Vogelhuisjes kosten €15,00. De prijs van de borrelplanken is afhankelijk van de afmeting.

Goede doelen markt op het Roland Holst College in Hilversum.

Voor de derde keer stonden we daar op de markt. Kinderen uit de brugklassen bezochten de markt. Op de markt stonden 10 kramen waarin mensen van diverse stichtingen hun goede doel presenteerden. De kinderen liepen in groepjes rond en kozen hun doel uit. Ze moeten nu zelf een ondernemingsplan maken en geld gaan verdienen voor het doel dat ze hebben gekozen. Begin februari 2021 worden de rollen omgedraaid en staan de kinderen achter de kramen en vertellen ze wat ze gedaan hebben om het doel te ondersteunen. De cheques worden dan uitgereikt.
Samen met Caphas Mugabi hebben we een doel bepaald. Er zullen veel kinderen uitvallen als de APEX weer open zal gaan. We willen met het geld dat gedoneerd wordt voor een aantal kinderen schoolgeld betalen totdat ouders/verzorgers weer een eigen inkomen hebben en het zelf weer kunnen betalen.

Statiegeldactie bij de MCD in Leimuiden

2 maanden lang konden mensen hun statiegeld bonnetjes inleveren in de bus bij de MCD supermarkt in Leimuiden. Dit heeft een bedrag opgeleverd dat ten goede komt aan de waterpomp.

Bedankt…bedankt…bedankt

We hebben de afgelopen maanden veel donaties mogen ontvangen voor de voedselaktie voor de kinderen en leerkrachten van Apex. Ook donaties van mensen die we niet kennen en niet persoonlijk kunnen bedanken. Via deze weg willen we dit doen en hopen dat jullie deze nieuwsbrief lezen.
Jullie hebben het verschil kunnen maken.

Groeten van Carla, Carlien Theo en Annet