Up- date school

Twee weken geleden heeft president Musseveni het volk toegesproken. De scholen blijven nog dicht tot januari 2022. Verdrietig nieuws voor de kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten van de Apex school. Voor de leerkrachten betekent dit geen inkomen. Voor de leerlingen betekent dit geen maaltijden op school, geen onderwijs en niet samen spelen met leeftijdsgenootjes.
Caphas Mugabi heeft samen met de leerkrachten een Home Learning project opgestart in de community. Vanaf 1 oktober is dit project van start gegaan. Op bepaalde locaties zijn leerkrachten aanwezig. Kinderen kunnen daar huiswerk ophalen en krijgen ter plekke instructie. Vervolgens kunnen de leerlingen het huiswerk terugbrengen en wordt het nagekeken door de leerkracht.
Het sponsor schoolgeld wordt gedeeltelijk gebruikt voor dit Home Learning project. Daarnaast wordt het andere deel uitgegeven aan de vaste lasten van de school (de huur van woningen voor enkele leerkrachten, elektriciteitsrekening, huur schoolbusjes, onderhoud van de Apex school, papier etc.).

Bouw van zes nieuwe lokalen

Door de coronamaatregelen is de Apex school genoodzaakt de klassen kleiner te maken zodat er meer onderlinge afstand is tussen de kinderen.
Zo mochten er eerst 55 tot 60 kinderen in een klas. Dit aantal is nu teruggebracht naar 45 kinderen. Iedereen wil natuurlijk dat alle kinderen kunnen terugkeren naar school. En dat gaat zeker lukken want de bouw van 6 nieuwe lokalen is al van start gegaan.
We hebben daarvoor mooie donaties ontvangen van de kringloopwinkel in Castricum, de kringloopwinkel in Alkmaar en De Hofstee stichting.
Maandelijks ontvangen we vaste donaties van sponsors en dit geld is ook ingezet. Hierdoor kon in rap tempo begonnen worden met de bouw. Er wordt met man en macht gewerkt en de nieuwe lokalen zullen in januari in gebruik worden genomen als de school weer open gaat.

Aktie!! Bureautjes voor de nieuwe schoollokalen

Nieuwe lokalen, maar nog geen meubilair!! De financiële middelen hiervoor ontbreken nog. We proberen geld bij elkaar te verzamelen zodat de kinderen straks aan een bureautje kunnen zitten in de klas. Er zijn 132 bureautjes nodig. De kinderen zitten met zijn tweeën aan één bureautje. Eén bureautje kost €30,00. WIE DOET ER MEE?
De plaatselijke timmerman zal deze bureautjes maken. Uw bijdrage kunt u overmaken op: NL17 RABO 0323 7320 11 tnv Stichting KinoniKids

Roland Holst College

Ook dit jaar doen we met onze stichting weer mee aan de Goede Doelen Markt van het Roland Holst College in Hilversum. We hebben als doel ingezet op het inzamelen van geld voor de nieuwe bureautjes voor de zes nieuwe klaslokalen. Wat een enthousiasme van alle leerlingen van de brugklassen!
We hopen dat vele leerlingen voor ons aan de slag gaan om geld bij elkaar te sparen.

4 jarig bestaan KinoniKids

Jaaaa….dat hebben we gevierd met een aangeklede borrel “BIJ Rene” in Leimuiden.(op eigen kosten). We hebben terug gekeken naar de afgelopen 4 jaren. Wat is er veel gebeurd en wat hebben ze daar hard gewerkt! Vele kinderen kunnen nu naar school en hebben een toekomst om naar uit te zien.
We zijn trots en willen alle mensen bedanken die zich hebben ingezet op wat voor manier dan ook!

Sponsorkinderen

Gaat het goed met de sponsorkinderen? Dit is een vraag die ons bezig hield. De vraag hebben we neergelegd bij Caphas en hij heeft georganiseerd dat de aanmeldingscommissie leden op huisbezoek gingen bij de sponsorkinderen.
Alle kinderen hebben te eten…het heeft geregend….de oogst is goed en vele gezinnen hebben een klein stukje land waarop ze hun voedsel kunnen verbouwen.
Daarnaast zijn de Oegandezen zeer sociale mensen en zorgen voor hun naasten.
In twee gezinnen waren er problemen en is er een gezondheidswerker ingezet om de gezinnen te begeleiden.
Alle kinderen maken gebruik van het home learning project. De kinderen die voor één jaar gesponsord worden kunnen volgend jaar van het geld dat gesponsord is nog een jaar naar school! (dit geldt niet voor de vaste sponsorkinderen).
In november zullen we u herinneren om het schoolgeld voor het komende schooljaar over te maken.

Deze mevrouw maakt matoke.

Feestje Bep en Martin

We werden gebeld door de familie Meijer. Zij gaven een feest en hadden de KinoniKids uitgezocht als doel. Zij voelen zich betrokken bij onze Stichting en weten dat daar iedere euro goed terecht komt. Zij hadden op de feestlocatie een mooie hoek ingericht met materiaal van de stichting. Het doel was om geld op te halen voor de bureautjes voor de nieuwe lokalen.
Ze hebben een mooi feest gehad en vele gasten hebben een donatie gedaan. Ze hebben een mooi bedrag opgehaald en zelf er nog iets bij gelegd zodat er straks in twee lokalen bureautjes staan.
Bedankt Familie Meijer voor deze mooie bijdrage.