Beste allemaal,
Een exta nieuwsbrief om u de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op APEX.

Veel leesplezier!

Schoolvakantie

Het schooljaar voor Apex kleuter- en basisschool zit er op. Alle kinderen zijn naar huis. De kinderen hebben hard gewerkt om de achterstand, door Corona, weg te werken. Helaas heeft de school moeten besluiten eerder dicht te gaan op advies van de regering. Dit was een landelijk besluit en daaraan hebben alle scholen gehoor aan gegeven.
Er was een ebola uitbraak in Kampala. Het is goed om te horen dat deze onder controle is en er geen paniek is in het land.
De kinderen beginnen in januari weer aan een nieuw schooljaar. Volgend jaar zal Apex starten met klas 7, het laatste nieuwe leerjaar. Na een langzame opbouw van alle klassen is de school dan compleet.

Om diverse redenen zijn er een aantal kinderen weggegaan uit de klas voor kinderen met een beperking. Inmiddels zijn er nieuwe kinderen geslecteerd. Zij zullen in januari starten in deze klas.

Nu de school leeg is worden er een aantal klussen opgepakt die veel tijd vragen. De keuken wordt voorzien van een gladde vloer, zodat ze deze goed schoon kunnen maken. De afwasplek is voorzien van een diepe put die opgevuld wordt met stenen. Daarover komt een vloer, zodat het water afgevoerd kan worden. Er ontstaat een mooie plek om de afwas te kunnen doen.

Alex

Alex is een sponsorkind die gesponsord is door mensen uit Nederland. Zij sponsorden al voordat APEX school er stond. Alex kon niet naar school gaan omdat zijn ouders niet voor hem
konden zorgen. Hij is bij opa opgegroeid. Zijn basisschool heeft hij niet af kunnen maken omdat opa verhuisde naar een andere plaats. Hij ging met opa mee, maar kon niet wennen op de nieuwe school. Zijn grootse wens was om automonteur te worden. Alex heeft de kans gekregen om een opleiding te gaan volgen bij een autobedrijf in Massaka. Deze opleiding werd betaald door de sponsors. Kinonikids heeft dit traject begeleid samen met Caphas Mugabi. Hij ging vaak langs de garage om te kijken hoe het met Alex ging. Zelf hebben wij ook een bezoek gebracht aan de garage. Mooi om te zien hoe Alex vol overgave zijn werk deed.
Het droevige nieuws is dat de opa van Alex onlangs is overleden, Alex moest alleen verder. Gelukkig heeft hij een eigen inkomen en kan hij een zelfstandig leven opbouwen in Massaka. Twee jaar heeft hij intern geleerd en in december 2022 heeft hij zijn diploma gehaald. De sponsor heeft een gereedsschapskist voor hem bekostigd, zodat hij nu zelfstandig zijn werk kan uitvoeren. Trots zijn wij op Alex. We willen de sponsors bedanken voor hun vertrouwen in het traject wat we hebben uitgezet met Alex.

Ouderdag op Apex en feest voor de kinderen die overgaan van kleuterschool naar basisschool
Eind oktober was er ouder dag op Apex.

Een groot feest waarop veel ouders en verzorgers aanwezig waren. Alle ouders en/of verzorgers werden uitgenodigd om te kijken naar de prestaties van hun kinderen. Er werd een podium gebouwd waarop kinderen dansten, zongen en debateerden. Een geslaagde dag voor allemaal. Het is traditie dat de kinderen die van de kleuterschool overgaan naar de basisschool veel aandacht krijgen. In heuse studentenpakjes worden zij gepromoveerd.

 

We wensen alle sponsors en iedereeen die de Stichting KinoniKids een warm hart toedraagt een mooie kerst en een gelukkig nieuwjaar.

Amazalibwa amalungi nomwaka omujja gubere gwa mirembe

(in het Oegandees, Fijne kerstdagen en een mooi nieuwjaar)