Nieuwsbrief februari 2021

Zoals jullie weten is de Apex school al vanaf maart 2020 gesloten door de coronamaatregelen. Het was voor leerkrachten, kinderen en gezinnen een moeilijke tijd, maar er is positief nieuws.

President Museveni heeft vorige week gesproken op de televisie . De kinderen van klas 5 en 6 gaan per 1 maart weer naar school. Eind maart zal de president opnieuw bekijken of de andere kinderen van de basisschool ook naar school mogen gaan.

De leerkrachten zijn druk met de voorbereidingen en kunnen niet wachten om de kinderen te ontvangen en les te geven. Zij kunnen dan weer in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Voor de ouders en de kinderen van de kleuterschool is er geen goed nieuws. Besloten is dat deze kinderen moeten wachten tot er een vaccinatie is. Zij denken dat deze groep kinderen zich niet aan de maatregelen kunnen houden, die net zo zijn als in Nederland. De leerkrachten van de kleuterscholen komen in opstand en demonstreren tegen deze beslissing.

In april beginnen ze met vaccineren. De leerkrachten en oudere kwetsbare mensen komen als eerste aan de beurt. Het aantal besmettingen neemt af in Oeganda. Het leven in Kinoni begint weer op gang te komen. De taxi busjes rijden weer, winkels zijn open en de kerk mag weer kerkgangers ontvangen. Veel mensen dragen een mondkapje.

We hopen dat we snel weer een bezoek mogen brengen aan Oeganda.

Waterpomp in Kinoni

Er is een boring gedaan. Op 70 meter diep is er mooi schoon water gevonden.
In samenwerking met Wilde Ganzen is er een elektrische waterpomp geplaatst op een diepte van 45 meter. In de buurt van de pomp is een electriciteitskast geplaatst.
De pomp staat op het terrein van de school in de buurt van de leerkrachtenhuisjes.
Vanuit de pomp is er een waterleiding van 150 meter lang gelegd naar een basisstation.

Dit basisstation bestaat uit een stellage met 4 watertanks. iedere tank heeft een inhoud van 2000 liter. Als de tanks leeg zijn kan je de knop in de electriciteitskast handmatig aanzetten. Zodra de tanks vol zijn wordt de knop omgezet.
Er zijn 2 tappunten aangelegd, Een daarvan kan gebruikt kan worden door de mensen uit de community. De andere is voor de school. Het is mooi helder en drinkbaar water. Voor de mensen in de community scheelt het een heel eind lopen
Nu is de wens om meer tappunten aan te brengen bij de school, in de keuken, bij de slaapzalen, bij het klasje voor kinderen met een beperking, bij de badruimtes en bij de latrines (wc’s). Daarnaast willen ze een wasbak plaatsen bij de wasruimtes en wc’s zodat kinderen hun handen kunnen wassen.

Voor dit doel zijn we op zoek naar sponsors die de APEX hierbij willen ondersteunen. Heeft u een tip dan horen we dit graag van u.

Acties voor de waterpomp:

Bouw van de jongensslaapzaal

        

In de vorige nieuwsbrief vertelden we jullie dat we op zoek waren naar een sponsor voor de bouw van een jongens slaapzaal. We hebben een aanvraag gedaan bij AFAS foundation en zij hebben ons verzoek in behandeling genomen. Zij waren zeer enthousiast over onze stichting en hebben besloten het hele bedrag voor de aanbouw van de slaapzaal te betalen. Ook bij Apex werd het bericht heel enthousiast ontvangen en zijn ze gelijk aan de slag gegaan. In zeer korte tijd is er een slaapzaal gerealiseerd.

MAAR…. Er waren nog bedden nodig…en daar was de UNESCO foundation die een groot deel van de bedden heeft gesponsord. De bedden zijn door lokale lassers gemaakt en zoals alle projecten draagt dit project ook bij aan de werkgelegenheid in het dorp Kinoni. Nu kan de slaapzaal vanaf 1 maart als de school open gaat in gebruik worden genomen. Zeer verrast waren wij (het bestuur van de stichting) dat de slaapzaal zo snel gerealiseerd is… een droom die werkelijkheid werd.

Mutsen actie

De mutsenactie van mevrouw de Rijk is een groot succes. Al vele kinderen en ook volwassenen heeft ze blij kunnen maken met een zelf gebreide muts.
De opbrengst is voor de stichting!!

Sponsorkinderen update

Het aantal kinderen dat gesponsord wordt groeit nog steeds. Inmiddels zijn er 84 kinderen die gelukkig zijn gemaakt met een sponsor. Zij gaan nu naar school!!

Ouders/verzorgers zijn ook getroffen door de economische crisis daar i.v.m. corona.

Kinderen, die voor de corona crisis naar school gingen en nu niet meer kunnen gaan, omdat ouders/verzorgers het niet meer kunnen bekostigen, zijn op zoek naar een sponsor. In groep 5 en 6 zijn dit 32 kinderen!!

Voor informatie kijk op de website of neem contact op met Annet (tel:o6-28111856)

HOORT ZEGT HET VOORT!!

 

Bedankt,
Graag willen wij alle mensen bedanken die KINONIKIDS ondersteunen met een bijdrage…..klein of groot….eenmalig of iedere maand. Wij kunnen U garanderen dat iedere euro daar terecht komt.

Wij zijn jullie daar zeer dankbaar voor. U maakt het verschil!!!

Winterweekend

Wat hebben we genoten van het mooie weer, het ijs en de gezelligheid. Annet en Wilma stonden voor de KinoniKids met een koek en zopie tent op de Drecht in Leimuiden.De schaatsers en wandelaars schoven aan voor een gluhwein, soepje of warme chocolademelk. Er was veel belangstelling bij de bezoekers voor onze stichting en zo deden verschillende mensen een extra duit in het potje.

De opbrengst van deze mooie actie is 380,00 euro!

Vorige

Yes! Stromend water!

Volgende

Dankzij de AFAS Foundation kon de slaapzaal voor de schoolkinderen in Kinoni in rap tempo gebouwd worden.

  1. Marion

    Wow , super wat jullie allemaal bereiken en doen

Geef een reactie

Copyright © 2022 Kinonikids