Voortgang bouw van de school

Januari is het laatste deel van de school geopend, klas 5,6,7 en het klasje voor kinderen met een beperking. Klas 5 is bezet en klas 6 gaat volgend jaar van start. In 2021 zullen alle klassen bezet zijn. De bouw van de kostschool is in volle gang. Naast de kostschool zal volgend jaar een latrine en een washok gebouwd worden. De aanleg van een voetbal/speelveld is voltooid. Wij willen Carlien bedanken voor de doel en de netbal palen. Er wordt volop gebruik van gemaakt.

Actie waterpomp

Wij zijn inmiddels officieel partner van Wilde Ganzen. Zij hebben ons financieel ondersteund bij de aanschaf van een schoolbus die ook ingezet wordt voor gemeenschapsactiviteiten. Op dit moment sparen we samen met Wilde Ganzen voor een waterpomp in de nabijheid van de school. De pomp kost 13.000 euro. Zij zullen voorzien in een derde van de kosten. Wij zijn op zoek naar organisaties die ons hierbij willen ondersteunen om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Als u een idee heeft laat het ons dan weten! De pomp komt bij de school te staan zodat ook een gedeelte van de gemeenschap gebruik kan maken van deze waterpomp. We hebben inmiddels 3550 euro opgehaald.Wij willen De Pelgrimshoeve in Zoetermeer en de school ”Meulenrakkers” uit Ossendrecht bedanken voor dit mooie bedrag.

Donatie voetbalkleding

In Leimuiden heeft er een fusie plaats gevonden tussen drie scholen. Er is nu een basischool: “de Lei” genaamd. De basisschool “De Kleine Wereld” had speciaal voetbalkleding voor het jaarlijkse voetbaltoernooi gedoneerd door “Slagerij van der Meer” in Leimuiden. Door deze fusie was de kleding niet meer bruikbaar en werd de stichting benaderd met de vraag of wij dit konden gebruiken voor de school APEX in Oeganda. We hebben de kinderen van APEX hier erg blij mee gemaakt.
De eerste wedstrijd is inmiddels gespeeld en het veld kleurde volledig in de kleuren blauw en wit.

Brillenwinkel

Ieder jaar in januari gaan we weer naar Oeganda met heel veel brillen in de koffer. De mensen in Kinoni weten dit en wachten op onze komst. De brillen worden geschonken door heel veel mensen. De ouderen in Leimuiden willen we hiervoor bedanken. Ook de brillen winkel in Lisse ”Draaier” spaart voor ons de oude brillen, die we ophalen in de winkel. Dank je wel. Er was een enorme opkomst…jong en oud. We hebben 65 brillen uitgegeven. De rest van de brillen liggen in een klein winkeltje in Kinoni op de toonbank. Zo hopen we nog meer mensen blij te maken met een brilletje van hier. Mooi om te zien hoe een ieder de zelfgemaakte winkel verliet met een bril waardoor hij/zij beter kan zien.

Klasje voor kinderen met een beperking

De zomervakantie zit er weer op voor alle kinderen van APEX. Eind januari is de school weer open en zijn ze begonnen aan een nieuw schooljaar. Voor een aantal leerlingen is er een hele nieuwe wereld opengegaan want zij kunnen en mogen voor het eerst naar school! Er is een klasje geopend speciaal voor kinderen met een beperking. Wij als stichting zijn blij dat we ook deze doelgroep kunnen ondersteunen. Afgelopen najaar heeft Carlien in samenwerking met de counselers een selectie gemaakt van kinderen die in aanmerking komen voor deze klas, zij heeft heel wat huisbezoeken afgelegd in de community. Er is voor gekozen dat er in deze klas niet meer dan 12 kinderen komen, dit om ervoor te zorgen dat deze kinderen voldoende aandacht krijgen. Ook heeft Carlien zich ingezet om een geschikte leerkracht en assistente voor deze klas te vinden, en dit is gelukt! Tijdens ons bezoek in Oeganda hebben Carla en Mirte deze leerkracht en assistent ondersteund bij de inrichting van de klas, bij de dagindeling en activiteiten. Wij hebben ontzettend genoten van deze leuke bijzondere kinderen, ze hadden veel plezier in de klas. De kinderen in deze klas betalen geen schoolgeld, we zoeken nog sponsors voor het betalen van schoolgeld en voor de aanschaf van schommels. Het schoolgeld is 200,00 euro per jaar per kind.

Sponsorkinderen

Net als ieder jaar gingen we met een koffer vol met cadeautjes op weg naar Oeganda om de sponsorkinderen te verrassen. Alle kinderen kregen een katoenen tasje (foto) gedoneerd door ”Ons Tweede Thuis “ met een cadeautje erin. Alle kinderen kregen even persoonlijke aandacht, samen het cadeautje openmaken en kaartje lezen als deze was meegegeven. Het was weer leuk om te zien hoe creatief en met aandacht mensen de cadeautjes hadden uitgezocht. Allemaal bedankt hiervoor. We hebben alle kinderen blij kunnen maken. Bij de kinderen van nieuwe sponsors zijn we op huisbezoek geweest en hebben ook daar de tasjes uitgedeeld. Inmiddels hebben wij 77 sponsors die kinderen ondersteunen door schoolgeld voor hen te betalen. Er zijn nog meer kinderen die naar school willen, zegt het voort!

Wist u dat:

– Apex een klasje heeft geopend voor kinderen met een beperking
– Annet, Mirte en Carla afgelopen week terug gekomen zijn uit Oeganda
– Wij nog steeds actie voeren voor de aanschaf van een waterpomp
– Annet en Carla naar de goede doelenmarkt gaan op het Roland Holst College
– Wij een mooie donatie hebben ontvangen van Unesco Nederland
– Wij inmiddels 77 sponsors hebben
– Wij Wilma willen bedanken voor het maken van slabben.
– Iedereen willen bedanken die zich betrokken voelt en mee denkt in onze stichting!!
– Zondag 16 februari de kinonikids op televsie is in een uitzending van Wilde Ganzen. We zijn project van de week. Nederland 2 om 11.55……..kijkt u ook?

WEEBALE NNYO Hartelijk bedankt

Vriendelijke groeten,
Carlien, Carla , Theo en Annet